Hoofd menu
imageimageimageimage

Dorcas Voedselactie 7 november 2015.

 

logo Dorcas

Dorcas legt zich niet neer bij honger en diepe armoede in Oost-Europa en Afrika. Daarom organiseert ze jaarlijks een actieweek, waarin duizenden vrijwilligers in Nederland voedsel en geld inzamelen voor de allerarmsten en voor mensen die getroffen zijn door rampen.

Doe een boodschapje extra!

 

 

Het thema van de Dorcas Voedselactie is ‘Doe een boodschapje extra!’. boodschappenlijstDe tijdens de actieweek ingezamelde middelen komen terecht in voedselpakketten, voedsel voor nu, of worden geïnvesteerd in voedselzekerheidsprojecten, voedsel voor later.

Uit de ingezamelde boodschappen stelt Dorcas voedselpakketten samen voor mensen die door ziekte, ouderdom, beperkingen of rampen niet voor zichzelf kunnen zorgen. Zo hebben zij in elk geval voor korte tijd eten op tafel. Dit jaar opnieuw een belangrijk deel van de opbrengst bestemd worden voor de ondersteuning van Syrische vluchtelingen.

Dit jaar organiseren opnieuw de Almelose kerken de Ontmoeting, C.G.K, de Banier en de G.K.V. deze actie in Almelo.

 

We verzamelen levensmiddelen in de volgende supermarkten:


O    Plus Wemekamp - Haghoek
O    Albert Heijn - Schelfhorst
O    Albert Heijn - Nieuwstraat
O    Albert Heijn - Windmolenbroek

 

Vorig jaar zijn er ruim vierenveertigduizend pakketten gedistribueerd en meerdere voedselzekerheidsprojecten in diverse landen uitgevoerd. Stel je eens voor: minimaal vierenveertigduizend keer zo’n diepe blijdschap in andermans bestaan te kunnen brengen! Dat willen we dit jaar heel graag weer realiseren. Wilt u ons daarbij helpen?

Boodschap extra