Hoofd menu
imageimageimageimage

De gemeentedag van 6 september jl. was een groot succes!

Rond een uur of tien kwamen de eerste gemeenteleden hun spulletjes op de rommelmarkt uitstallen. Na een uurtje was het een gezellige drukte op het kerkplein. Mooie schilderijen, serviesgoed, (strip)boeken, speelgoed, cd’s, bloempotten en vazen vonden gretig aftrek.


In de hal van de kerk was een kledingbeurs. Er was keus genoeg voor iedereen. gemeentedag-2014-01Truien, broeken, jassen, blouses, schoenen en zelfs complete pakken waren te koop!


De mensen van de soos zorgden voor de catering: koffie, thee en frisdank met wat lekkers. Wat hadden de bandleden hun best gedaan om iets lekkers te bakken: mooi versierde taarten, cupcakes met het logo van de band erop, te mooi eigenlijk om op te eten!
Buiten op het kerkplein kon je een heerlijk broodje braadworst of hamburger kopen! Deze vonden dan ook gretig aftrek.gemeentedag-2014-02

Om 12.00 uur begon het kindertheater in de kerkzaal! Wat leuk om de verwachtingsvolle gezichtjes van de kinderen te zien!

 

 

De hele dag door waren er van allerlei activiteiten in en rond de kerk. Je kon je handen laten verwennen in een paraffinebad, ook kon je een heuse voetmassage krijgen. Je nagels laten lakken? Geen probleem, ook dat kon je laten doen! De kinderen konden zich laten schminken in wat ze maar wilden. En de kinderen konden ook een ballon laten vouwen in welk figuur ze maar wilden.

 

 

 


’s Morgens vroeg hebben de jongens van de band een kunstwerk gebouwd van kapla-blokjes. Je kon raden gemeentedag-2014-03hoeveel blokjes er gebruikt waren in het kunstwerk. De winnares – mevrouw Meerveld – krijgt een eigengebakken taart!

 


Er waren deze dag ook twee workshopsrondes. Je kon je inschrijven voor één of twee workshops. Bij de workshop “creatieve collage op canvas” moest je van plaatjes uit allerlei tijdschriften een mooie collage maken.gemeentedag-2014-04 Wat een diversiteit was er te zien! Van tijgerprints tot aan een in roze tinten beplakt canvasbord. Tijdens een andere workshop leerde men wat gezonde voeding is en welke invloed voeding op je lichaam heeft. Ook bijzonder om te zien was, hoe je armbandjes kunt maken van parachutekoord. Erg leuk en mooi om te dragen!

 

 

Onder leiding van twee gedreven dames leerde je bij een andere workshop hoe je jezelf mooi kunt opmaken. Welke kleuren gebruik je en waar moet je op letten? Eén workshopleider had verschillende pompoenen meegenomen en leerde de deelnemers hoe je daar iets moois mee kunt maken. Wat een prachtige resultaten! En als je niet goed weet, hoe je je moet kleden, werd je tijdens de workshop figuuranalyse geleerd waar je op moet letten bij het aanschaffen van kleding. Tenslotte zijn er tijdens de workshops creatief met tafelziel en creatief met papier, mooie dingen gemaakt, zoals bijvoorbeeld bijbelhoesjes, hoesjes voor je mobiel en mooie geschenkverpakkingen.

 

 

gemeentedag-2014-05

 

Ook de veiling was superleuk om mee te maken. De veilingmeester Gerhard Kok was erg bekwaam in het aanprijzen van diverse spullen en nagenoeg alles is verkocht! Een printer, een computer, een schilderswaardebon, een tv, een boekenkast, een trolly, een lamp, een mooi stoeltje, een fiets, een magnetron, een keyboard, Knex, een cursus hout bewerken, een thuisconcert door de band, een schilderij, een spiegel, laptoptassen, een speeltafel, een waardebon om kussens te laten maken…. Van alles kwam voorbij! Fijn dat veel mensen spullen ter beschikking stelden of hun talenten inzetten!

 

 

 

 

 

 

Aan het eind van de dag hebben we God voor deze dag gedankt door samen te zingen met onze eigen band met de naam Praizz. De naam en het logo van de band zijn tijdens de sing-in onthuld. Het logo staat ook afgedrukt op de base van het drumstel. gemeentedag-2014-06
Het was erg gezellig en goed om zo als gemeente samen te zijn deze dag. We hebben met alle activiteiten een mooi resultaat geboekt. Met dit bedrag wordt besteed aan de aankoop van de piano en het drumstel.