Hoofd menu
imageimageimageimage

Info van TFC Kooijmans

Even voorstellen.


Hallo! Wij zijn Marcel, Mintje, Leon, Anoek, Thomas, Stefan en Naomi Kooijmans.
fam-kooijmans
Marcel: Mijn wortels liggen in Bedum. In 1996 getrouwd met Mintje en samen in Almelo gaan wonen. Heb jaren in het (speciaal) basisondmapwamenaerwijs gewerkt.
Mintje: Ik kom oorspronkelijk uit Friesland. Leerde op het voortgezet onderwijs Marcel kennen. Na mij studie ben ik als verpleegkundige werkzaam geweest.

In Almelo werden onze kinderen Leon (1997), Anoek (1999), Thomas (2002), Stefan(2004) en Naomi (2006) geboren.

Van Almelo naar Papua….. hoe het begon.

In september 2007 kregen we de vraag uit Papua of wij erover wilden nadenken om in Wamena (Papua) te komen werken in een christelijke kliniek. Wij brachten deze vraag samen in gebed en hebben God gevraagd onze stappen te bevestigen als het Zijn wil zou zijn.

Omdat dat nogal een stap is die je niet zomaar neemt zijn we blij dat we in contact zijn gekomen met OMF omf (www.omf.nl) en DVN. OMF NL is een Nederlandse zendingsorganisatie en deze begeleidt ons.

Om ons voor te bereiden op ons werk in Indonesië hebben wij, Marcel en Mintje, in 2008 een opleiding aan het Redcliffe College (Bijbelschool) gevolgd. In deze periode woonden wij als gezin in Gloucester (Verenigd Koningkrijk) Hier ging er een wereld voor ons open. We leerden er veel door de lessen, maar ook door het samenleven met families uit andere culturen!

Na onze opleiding afgerond te hebben, kwamen we in juni 2009 weer terug in Almelo om ons voor te bereiden op ons vertrek naar Salatiga. Een jaar later werd het groene licht voor vertrek gegeven en woonden we één jaar in Salatiga. Daar volgden wij een taalstudie om de taal en cultuur te leren kennen.
In juli dit jaar hebben wij onze studie afgerond en verhuisden we naar Wamena op Papua om daar te gaan werken in de “Calvary clinic.”

De Calvary Clinic.


De Calvary clinic is een lokale, christelijke kliniek in Wamena. Deze kliniek is een paar jaar geleden opgericht door een Amerikaanse arts, omdat de kwaliteit van de medische zorg in het lokale ziekenhuis erg achteruit ging. De doelstelling van deze kliniek is zorg bieden aan de bevolking en de lokale mensen trainen zodat zij uiteindelijk zelf de kliniek kunnen runnen. De visie achter dit werk is Gods liefde tonen aan hen die aan onze zorg zijn toevertrouwd.

Marcel is onlangs begonnen met zijn werk in de kliniek. De eerste tijd zal Marcel bezig zijn met het leren kennen van de mensen die er werken en aftasten van wat nodig is. Mintje zal ook geregeld een dagje op de kliniek zijn om te kijken wat zij kan betekenen voor de kliniek.

Marcel heeft een mooi werkshirt aan als hij daar werkt met de slogan “Wij geven de medicijnen, maar Jezus geneest” . Het is ontroerend om hier een klein onderdeeltje in te mogen zijn en wij hopen dat jullie, donateurs en meebidders, ook beseffen dat jullie een onderdeel zijn in het werk hier op Papua.


Hoe u ons kunt steunen.CalvaryClinic

Wij worden uitgezonden door onze thuisgemeente, de gereformeerde kerk vrijgemaakt in Almelo. Voor ons levensonderhoud zijn wij volledig afhankelijk van giften. Daarom doen we een beroep op u om ons bij dit werk te ondersteunen. Wij hebben mensen nodig die achter ons staan en voor ons en ons gezin willen bidden.
Ook kunt u ons werk financieel ondersteunen. U kunt uw gift overmaken op rekeningnummer: NL 94 INGB 0000412130 t.n.v. OMF-M. Kooijmans te Terschuur. Wanneer u structureel wilt ondersteunen kunt u gebruik maken van het toezeggingformulier (verkrijgbaar bij de TFC of via de website). Uw giften zijn fiscaal aftrekbaar. Alvast hartelijk bedankt!


Contact & informatie

Meer informatie over ons en ons werk, kunt u vinden op:
www.familiekooijmans.nl

Een paar keer per jaar versturen wij een nieuwsbrief. Wilt u ook op de hoogte gehouden worden van ons werk in Indonesië dan kunt u contact opnemen met de thuisfrontcommissie:

TFC Kooijmans
Duivenvoorde 47
7608 KV ALMELO
Tel: 0546-811117
E-mail: Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

bg-right