Wij zijn diep onder de indruk van Gods liefde voor mensen. Deze liefde zien we het duidelijkst in de komst van Zijn Zoon Jezus. Hij stierf voor onze zonden! Wat een liefde! Wie daar in geloof op wil vertrouwen, krijgt een herstelde relatie met God. Dit goede nieuws willen we graag delen zodat iedereen van Gods liefde kan horen en een relatie met Hem kan krijgen. Wilt u meer weten over wat wij geloven of hebt u vragen over God, lees dan verder...  

Wij geloven in één God, die de ontwerper en maker is van alle zichtbare en onzichtbare dingen;wat wij geloven 1 van het kleinste eencellige wezen tot de verst verwijderde sterren. Niets is zomaar door toeval ontstaan, maar alles is met liefde en wijsheid bedacht en gemaakt. Zonder God is er geen leven mogelijk. Hij schiep de mens als kroon op Zijn schepping om Hem en elkaar lief te hebben en voor de aarde te zorgen.

Omdat God de maker (Schepper) is, bepaalt Hij de regels. Wij mensen gaan liever onze eigen weg, dan rekening te houden met God. We houden ons niet aan Zijn leefregels die Hij in de Bijbel heeft gegeven. Daardoor zijn wij schuldig tegenover God en is de relatie met Hem verbroken. Wijzelf zijn niet in staat deze relatie te herstellen en de schuld te betalen. Door deze schuld is de hele schepping aan dood en verval blootgesteld. We dragen zelf de verantwoordelijkheid voor onze daden. Een leven zonder God eindigt dan ook bij de dood.

watwijgeloven2Omdat Hij ons zo liefheeft, heeft God besloten ons mensen te redden van een leven dat eindigt met de dood. Hij stuurde zijn Zoon, Jezus Christus, naar de aarde om mens te worden zoals wij en onze straf over te nemen. Deze straf werd zichtbaar aan het kruis op Golgotha toen Hij door God werd verlaten en stierf in totale eenzaamheid. Dit was geen wreedheid of een noodlot, maar een onvoorstelbaar grote liefdesdaad!

Jezus overwon de dood en stond op de derde dag weer op. Doordat Jezus onze straf droeg en de dood overwon, is onze schuld afbetaald en is een relatie met God weer mogelijk geworden. Als je belijdt dat je schuldig bent tegenover God en van harte het offer van Jezus als cadeau accepteert, wordt je relatie met God weer hersteld. God vraagt dus van je om tegen Hem te zeggen: ‘Ik kan het niet zelf, help mij alstublieft’. En God beloofd dat Hij dan je Vader wil zijn en dat je eeuwig met Hem mag leven.

Na zijn opstanding ging Jezus naar de hemel met de belofte dat Hij eens terug zal komen op de aarde. Dit betekent het einde van deze aarde. God zal alle doden dan weer levend maken en Jezus zal als rechter ieders leven beoordelen. Voor hen die Zijn offer aannemen zal Hij een nieuwe aarde maken waarop we voor altijd in volmaakte vrede en geluk met God en elkaar mogen leven. Degenen die ondanks al Gods liefde Zijn offer toch niet geaccepteerd hebben, worden dan door God buitengesloten en krijgen de straf die ze hebben verdiend.

We geloven dat God wereldwijd een kerk bijeenroept om Hem trouw te blijven en deze blijde boodschap te verspreiden. Om ons hierbij te helpen, geeft God zijn Heilige Geest aan ieder die Hem daarom vraagt. De Geest helpt ons, om niet voor onszelf te leven, maar ons leven in dienst te stellen van God en onze naaste. Zo mogen wij vol verlangen uitzien naar de terugkomst van onze Heer Jezus.

Wij zijn diep onder de indruk van Gods liefde voor mensen en geloven dat onze reactie op Zijn liefde ook bepalend is voor het leven na de dood. Daarom willen we dit goede nieuws graag doorgeven zodat iedereen van Gods liefde kan horen en een relatie met Hem kan krijgen. Als u vragen heeft over ons geloof of als u eens verder wilt praten over God, neemt u dan gerust contact met ons op!

Reageren? Dit e-mailadres wordt beveiligd tegen spambots. JavaScript dient ingeschakeld te zijn om het te bekijken.

Ook bent u natuurlijk van harte welkom bij onze kerkdiensten op zondag om 10.00 uur. Komt u gerust eens langs. Ook dan staan er altijd mensen klaar om, als u daar behoefte aan hebt, met u te praten of voor u te bidden.